Siguranta ta online 5 informatii care trebuie cunoscute

1. Siguranta ta online poate fi sporită cu o parolă mai sigură și poate preveni atacul de tipul „bruteforce”. Prin parolă sigură ne referim la minimum 15-20 caractere care să contină cifre, litere mici/mari si cel putin un semn (”!@#$%^&*(= etc). Ideal ar fi să nu alegi ceva de genul: 3andreea@2016. Cu un dictionar bun, această parolă poate fi recuperată in câteva ore.

2. Folosirea autentificării în doi pași pe serviciile de e-mail și pe rețelele sociale. Această metodă te va ajuta decisiv în majoritatea situațiilor. Presupunem că atacatorul a aflat parola ta și încearcă să se conecteze pe Facebook. Însă, citind aceste informații vei ști că ar fi bine să selectezi și „autentificarea în doi pași” prin SMS sau email. Cunoscuta ca: „two step authentication”.

3. Toate site-urile și aplicațiile pe care le utilizezi ar trebui să folosească protocolul HTTPS. HTTPS vine de la „Hyper Text Transfer Protocol/SECURE”. Sau „Secure Hyper Text Transfer Protocol”. Tot traficul tău de date realizat cu un website ce foloseste protocolul HTTPS este CRIPTAT. Astfel datele accesate vor fi ferite de ochii spionilor.

4. Menține aplicațiile/software-ul la zi, efectuând update-urile aferente, indiferent de natura lor, Windows, Office, Flash etc. Să nu mai vorbim de update-urile pentru LINUX. Astfel ești sigur că vei fi ferit de ultimele vulnerabilități descoperite evitând astfel un posibil atac informatic!

5. Evită utilizarea unei conexiuni free WiFi. În cazul în care le utilizezi frecvent, alege unul din pachetele noastre de criptare acasă și oriunde ai fi. Serviciul WiFi Shield. Acest serviciu îți oferă posibilitatea de a fi conectat la Internet securizat folosind orice conexiune, oriunde te-ai afla crescând astfel siguranta ta online. Vrei mai multe informații? Contactează-ne!